30: Stefan Jutterdal – Fysioterapeuternas perspektiv primum

Stefan Jutterdal Stort tack för alla positiva ord om förra samtalet med Emma Bendtz och Judith Bruchfledt om #utantystnadsplikt. Det värmer att se så många er lyssnare stöder uppropet och delar med er av era tankar och ideér som uppstår av samtalet! Idag samtalar jag med Stefan Jutterdal, ordförande för Fysioterapeuterna och tidigare utvecklingsdirektör i […]

april 14, 2018 47 MIN
Ledare, Fackförbund, Fysioterapeut

Stefan Jutterdal

Stefan Jutterdal och Tobias Perdahl i Vårdmaktpodden 30
Stefan Jutterdal och Tobias Perdahl i Vårdmaktpodden 30

Stort tack för alla positiva ord om förra samtalet med Emma Bendtz och Judith Bruchfledt om #utantystnadsplikt. Det värmer att se så många er lyssnare stöder uppropet och delar med er av era tankar och ideér som uppstår av samtalet!

Idag samtalar jag med Stefan Jutterdal, ordförande för Fysioterapeuterna och tidigare utvecklingsdirektör i Kalmar läns landsting och fd sjukhusdirektör på Oskarshamns sjukhus, vinnare av flertalet utmärkelser bland annat som bästa mindre akutsjukhus i Sverige flera år i rad.

Vi talar om insikterna från kulstötarkarriären, om jobbet som sjukhus- och utvecklingsdirektör i Kalmar läns landsting, om fysioterapeutiska utmaningar och möjligheter och om rätten till rörelse för barn och vuxna, vi talar om jämställdhet i vården och om insikterna från att överleva ett hjärtstopp, ja och mkt annat så klart.

Här är länken till Svenska Rådet för Hjärt- och Lungräddning.

Ja jag hoppas du finner samtalet med Stefan Jutterdal inspirerande och berörande och vill dela med dig om vad du tycker och tänker på Dagens Medicin, på FacebookTwitter eller LinkedIn, eller varför inte med dina arbetskollegor, chefer och patienter.

I kommande avsnitt talar jag med Johan Eriksson, head of specialists på Google i Sverige och författare om ett utifrån-in perspektiv på sjukvården och jag hoppas du vill lyssna på oss då.

För det börjar med ett samtal, sedan är det upp till dig och mig..

#ledare #hlr #pinksocks