09: Sineva Ribeiro – Sjuksköterskornas perspektiv primum

Sineva Ribeiro Sineva Ribeiro, förbundsordförande för Vårdförbundet, i Vårdmaktpodden avsnitt 9, berättar om sin avancerade kaffekonsumtion för att hålla uppe energin. Tack alla lyssnare för delningar i social media och för fin konstruktiv och positiv återkoppling! Sineva berättar om vad det innebär att bädda säck för patienter man känner väl sedan tidigare. Hon berättar om […]

januari 27, 2017 59 min
Ledare, Sjuksköterska, Fackförbund

Sineva Ribeiro

Sineva Ribeiro, förbundsordförande för Vårdförbundet, berättar om att bädda säck för patienter, fackligt ledarskap, sjuksköterske- och vårdplatsbrist, nya generationens krav på lön och specialistutbildning och om tekniska lösningar för framtiden.
Sineva Ribeiro förbundsordförande för Vårdförbundet i Vårdmaktpodden

Sineva Ribeiro, förbundsordförande för Vårdförbundet, i Vårdmaktpodden avsnitt 9, berättar om sin avancerade kaffekonsumtion för att hålla uppe energin. Tack alla lyssnare för delningar i social media och för fin konstruktiv och positiv återkoppling!

Sineva berättar om vad det innebär att bädda säck för patienter man känner väl sedan tidigare. Hon berättar om sina erfarenheter och insikter om fackligt ledarskap och om hur hon hanterar motgångar och firar framgångar.

Vi talar om anledningarna till den svåra sjuksköterske- och vårdplatsbristen, om var sjuksköterskorna befinner sig istället för på akutsjukhusen. Hon talar innerligt om den nya generationens krav på jämlika löner och om akademisk specialistutbildning för sjuksköterskor.

Sineva förklarar varför 24K rörelsen uppstod och om varför massuppsägningar av sjuksköterskor har skett runt om i landet under det senaste året och vad hon tror är lösningarna för framtidens kompetensförsörjning men även om tekniska lösningar nu och för framtiden.

Jag hoppas du finner samtalet intressant och att du får tankar och idéer som du vill dela med dig på www.facebook.se/vardmaktpodden, Twitter och LinkedIn.

Om du uppskattar podden vore vi oerhört tacksamma om du vill dela podden bland vänner och betygsätta samt lämna en kort utvärdering av Vårdmaktpodden på Itunes.

I nästa avsnitt träffar jag Stefan Larsson, senior partner och managing director på Boston Consulting Group, en världsledande rådgivare inom värdebaserad vård och jag hoppas verkligen du vill lyssna på oss.

Det börjar med ett samtal. Sedan är det upp till dig och mig..

Lyssna på episoden via play ovan så länkas du till Dagens Medicin där avsnittet finns.

#svmed #svpol #vardpol #pinksockstribe #pinksocks #ledare #sjuksköterska #vardforbundet #vardmaktpodden