14: Peter Graf – VD imbricatis för Tiohundra i Norrtälje

Peter Graf När ondskan slår till, flexar godheten musklerna. Det går knappt i ord att tillräckligt betona hur mycket godhet, initiativförmåga och kompetens som sammanstrålade i Stockholm som reaktivt svar på terrordådet längs Drottninggatan fredagen 7 april 2017. Det är pärlor som jobbar i akutsjukvården, polis- och ambulansverksamhet varenda en och ni förtjänar att hyllas, […]

april 10, 2017 59 min
Ledare, Läkare, Forskare

Peter Graf

Peter Graf VD för Tiohundra i Vårdmaktpodden
Peter Graf VD för Tiohundra i Vårdmaktpodden

När ondskan slår till, flexar godheten musklerna.

Det går knappt i ord att tillräckligt betona hur mycket godhet, initiativförmåga och kompetens som sammanstrålade i Stockholm som reaktivt svar på terrordådet längs Drottninggatan fredagen 7 april 2017.

Det är pärlor som jobbar i akutsjukvården, polis- och ambulansverksamhet varenda en och ni förtjänar att hyllas, årets alla dagar. Det brinnande engagemang som finns hos individerna i sjukvården illustreras väl av förra samtalet med narkosläkaren och aktivisten Märit Halmin som jag rekommenderar er att lyssna på.

I avsnitt 14 talar jag med Peter Graf, VD för Tiohundra i Norrtälje och Öron- näsa- halsöverläkare i botten med en stor passion för ledarskap, nytänkande och gränsöverskridande initiativ. Peter har tidigare varit verksamhetschef för ÖNH-kliniken och sedan divsionschef för Astrid Lindgrens Barnsjukhus på Karolinska Universitetssjukhuset, sjukhusdirektör på Danderyds sjukhus & VD för Aleris Sverige.

Idag talar vi om hur ÖNH-läkare är exceptionellt goda människor, om att föra träningsbok men inte matbok, om att vara chef i vården och om lärdomar från privat driven sjukvård, om att sudda ut gränserna i vården mellan sjukhus och primärvård, mellan sjukvård och omsorg samt om det digitala paradigmskiftet och ja mkt annat så klart.

Jag hoppas du blev inspirerad av samtalet med Peter Graf och skriv då gärna en rad på Facebook Twitter eller LinkedIn där du finner många likasinnade.

Lyssna på episoden via play ovan så länkas du till Dagens Medicin där avsnittet finns.

I nästa avsnitt talar jag med Åsa Steinsaphir som är brukarinflytandesamordnare på Norra Stockholms psykiatri och jag hoppas du vill lyssna på oss.

För det börjar med ett samtal, sedan är det upp till dig och mig..

#eHälsa #vardpol #svmed #ledare