32: Patrik Sundström – Lex e-Hälsa- och sjukvård

Patrik Sundström Varmt välkommen till Vårdmaktpodden! Tack för alla positiva tillrop om förra samtalet med Johan Eriksson, Head of Specialists på Google. Det är oerhört roligt att få ta del av hur insikter från samtalen i Vårdmaktpodden driver förändring i hälso- och sjukvården. I dagens avsnitt talar jag med Patrik Sundström, programansvarig för eHälsa på […]

augusti 16, 2018 59 MIN
Ledare, Digitalisering, Jurist

Patrik Sundström

Patrik Sundström & Tobias Perdahl i Vårdmaktpodden 32.
Patrik Sundström & Tobias Perdahl i Vårdmaktpodden 32.

Varmt välkommen till Vårdmaktpodden!

Tack för alla positiva tillrop om förra samtalet med Johan Eriksson, Head of Specialists på Google. Det är oerhört roligt att få ta del av hur insikter från samtalen i Vårdmaktpodden driver förändring i hälso- och sjukvården.

I dagens avsnitt talar jag med Patrik Sundström, programansvarig för eHälsa på Sveriges Kommuner och Landsting, jurist med erfarenhet från bl.a. Institutet för Medicinsk Rätt och Datainspektionen.

Idag talar vi om Boden vs Luleå, om sjukvårdsjuridiska insikter om de legala utmaningarna för sjukvårdsorganisationer, om behovet av ökad penetration av hård- och mjukvara för breddinförande av digitala lösningar i hälso- och sjukvården, om hur rådande lagar inte är utformade utifrån ett patientperspektiv där de mest utsatta är de som drabbast värst, om behovet att ändra sjukvårdens ersättningsmodeller och arbetssätt från grunden, och mkt annat så klart.

Jag hoppas att du liksom jag finner samtalet med Patrik Sundström intressant och inspirerande så dela gärna med dig om vad du tycker och tänker på Dagens Medicin, på FacebookTwitter eller LinkedIn, eller varför inte med dina arbetskollegor, chefer, med vårdpersonal och patienter.

I nästa avsnitt talar jag med Anna Nergårdh, regeringens utredare för Samordnad utveckling för god och nära vård och jag hoppas du vill lyssna på oss. För det börjar med ett samtal, sedan är det upp till dig och mig.

#ledare #pinksocks