19: Madeleine Liljegren – Nya generationen AT-läkares perspektiv primum

Det är verkligen roligt att få ta del av vad ni lyssnare tycker och tänker om samtalen i vårdmaktpodden via facebooksidan, twittter och LinkedIn. Det är flera som hört av sig och uppskattat förra samtalet med Hans Winberg om ekonomiska styrsystem i vården. Ett varmt tack till er lyssnare för engagemanget för podden! I avsnitt […]

juni 20, 2017 59 min
Ledare, Läkare, Forskare
Madeleine Liljegren, nylegitimerad läkare och forskare, i Vårdmaktpodden 19
Madeleine Liljegren, nylegitimerad läkare och forskare, i Vårdmaktpodden 19

Det är verkligen roligt att få ta del av vad ni lyssnare tycker och tänker om samtalen i vårdmaktpodden via facebooksidan, twittter och LinkedIn. Det är flera som hört av sig och uppskattat förra samtalet med Hans Winberg om ekonomiska styrsystem i vården.

Ett varmt tack till er lyssnare för engagemanget för podden!

I avsnitt 19 talar jag med Madeleine Liljegren som nyligen blivit legitimerad läkare efter sin allmäntjänstgöring (AT) på Karolinska Universitetssjukhuset. Madeleine är även doktorand i psykiatri och tidigare ordförande i Sveriges Yngre Läkarförening i Stockholm samt nuvarande projektledare för Mental Health Run. Hon är som den nya generationens läkare både insatt och aktiv på sociala medier och uppmärksammades riksmedialt i samband med att hon på sin fritid räddare ett liv genom sms-livrädddareappen.

Idag talar vi om hur det är att vara AT-läkare och huruvida man tillvaratar den yngre generationens åsikter och tankar, om att rädda liv som sms-livräddare, om social media, om genusmedvetenhet i sjukvården, om lusten att leda bland yngre läkare och ja, mycket annat så klart.

Det är alltid givande att samtala med den nya generationens vårdpersonal och jag hoppas att du som lyssnar också fann samtalet intressant. Skriv gärna en rad på Vårdmaktpoddens sida på Facebook Twitter eller LinkedIn där du finner många likasinnade och kan ta dialogen vidare!

Lyssna på episoden via play ovan så länkas du till Dagens Medicin där avsnittet finns.

I nästa avsnitt talar jag med Göran Hägglund, vår fd sjukvårdsminister, och jag hoppas ni vill lyssna på oss!

För det börjar med ett samtal, sedan är det upp till dig och mig..

#eHälsa #vardpol #svmed #ledare #pinksocks