29: Judith Bruchfeld & Emma Bendz – #utantystnadsplikt

Judith Bruchfeldt & Emma Bendz I poddens 29:e avsnitt samtalar jag med två aktivistrepresentanter från #utantystnadsplikt; Judith Bruchfeltd och Emma Bendz som engagerades tidigt i uppropet som administratörer och författare. #utantystnadsplikt är i svensk kontext det största #metoo-uppropet mot särbehandling, diskriminering och trakasserier pga kön, med över 10 000 kvinnliga läkares underskrifter. Idag talar vi […]

mars 15, 2018 57 MIN
Ledare, Läkare, Aktivist

Judith Bruchfeldt & Emma Bendz

Judith Bruchfeldt & Emma Bendz i Vårdmaktpodden 29 med Tobias Perdahl
Judith Bruchfeldt & Emma Bendz i Vårdmaktpodden 29

I poddens 29:e avsnitt samtalar jag med två aktivistrepresentanter från #utantystnadsplikt; Judith Bruchfeltd och Emma Bendz som engagerades tidigt i uppropet som administratörer och författare.

#utantystnadsplikt är i svensk kontext det största #metoo-uppropet mot särbehandling, diskriminering och trakasserier pga kön, med över 10 000 kvinnliga läkares underskrifter.

Idag talar vi om Emmas erfarenheter som akutläkare i Sydafrika och Judiths minnen av tropikmedicinskt sjukhus innan läkarlinjen, vi talar om hur #utantystnadsplikt initierades och tog fart, om särbehandlingar, diskrimineringar och trakasserier i svensk sjukvård pga kön och vad som förklarar att fler än hälften av alla kvinnliga läkare nu slutit upp i uppropet men även av de förväntar sig av chefer och ledare i svensk hälso-och sjukvård samt akademin from nu.

Ja, jag hoppas att du finner samtalet med Judith Bruchfeldt och Emma Bendz berörande och upprörande så dela gärna med dig om vad du tycker och tänker på Dagens Medicin, på FacebookTwitter , LinkedIn, eller varför inte med dina arbetskollegor, chefer och patienter.

I nästa avsnitt samtalar jag med Stefan Jutterdal, Fysioterapeuternas ordförande och jag hoppas du vill lyssna på oss då!

För det börjar med ett samtal, sedan är det upp till dig och mig..

#ledare #pinksocks #utantystnadsplikt