06: Johannes Schildt – Digital vårdgivare novum

Johannes Schildt Stort tack till alla er som lyssnar på podden och som hör av er med positiv och konstruktiv återkoppling! Det känns väldigt roligt att så många uppskattar samtalen i Vårdmaktpodden och vi ser fram emot att ni fortsätter att höra av er! En konkret konstruktiv återkoppling som direkt agerats på är att att […]

december 29, 2016 52 min
Ledare Telemedicin Digitalisering

Johannes Schildt

Stort tack till alla er som lyssnar på podden och som hör av er med positiv och konstruktiv återkoppling! Det känns väldigt roligt att så många uppskattar samtalen i Vårdmaktpodden och vi ser fram emot att ni fortsätter att höra av er! En konkret konstruktiv återkoppling som direkt agerats på är att att reducera reverb-effekten på introduktionen till podden, som i vissa högtalare blev allt för mycket helt enkelt.

 

Johannes Schildt, VD för Kry, i Vårdmaktpodden
Johannes Schildt, VD för Kry, i Vårdmaktpodden

I avsnitt 6 träffar jag Johannes Schildt, VD och grundare av Kry. Johannes Schildt är en ung och driven IT-serieentreprenör som på allvar och framgångsrikt antagit utmaningen med att digitalisera patientmötet. På drygt ett år har Kry vuxit från 0 till över 50 000 patientbesök, vilket alltså motsvarar drygt 2 medelstora vårdcentralers årskapacitet.

Johannes berättar om entreprenörsresan från community Stardoll i tonåren där han jobbade samtidigt som Daniel Ek, grundaren av Spotify, till att bli en stor vårdentreprenör, om utmaningen med tillgänglighet i primärvården och om hur Kry avfärdades av sjukvårds- och landstingsrepresentanter initialt till att bli en självklar del av lösningen för framtidens sjukvård. Vi talar om fördelarna med digitala patientmöten och om varför landstingen ska fokusera på det man är bäst på i en tid av snabba förändringar.

Jag hoppas du finner samtalet med Johannes Schildt intressant och att du får tankar och idéer som du vill dela med dig på www.facebook.se/vardmaktpodden.

Lyssna på episoden via play ovan så länkas du till Dagens Medicin där avsnittet finns.

I nästa avsnitt träffar jag Charlotta Tönsgård, fram tills nyligen VD för Min Doktor och jag hoppas du vill lyssna på oss.

Det börjar med ett samtal. Sedan är det upp till dig och mig..

#digitalisering #telemedicin #svmed #pinksockstribe #pinksocks #ledare #svpol #läkare #KRYcare #vårdmaktpodden #eHälsa