23: Ida Kåhlin – Arbetsterapeuternas perspektiv primum

Ida Kåhlin Ida Kåhlin I detta samtal får vi lyssna på ytterligare ett viktigt perspektiv på hälso- och sjukvården genom Ida Kåhlin, arbetsterapeuternas förbundsordförande. Ida Kåhlin är universitetslektor i arbetsterapi vid Linköpings universitet och Sveriges delegat i World Federation of Occupational Therapists. Hon är invald bland de 100 mäktigaste på Dagens Medicins maktlista 2017 och […]

oktober 26, 2017 58 MIN
Ledare, Arbetsterapeut, Fackförbund, Forskare

Ida Kåhlin

Ida Kåhlin – Arbetsterapeuternas perspektiv primum - och Tobias Perdahl Vårdmaktpodden 23
Ida Kåhlin – Arbetsterapeuternas perspektiv primum – och Tobias Perdahl Vårdmaktpodden 23

Ida Kåhlin

I detta samtal får vi lyssna på ytterligare ett viktigt perspektiv på hälso- och sjukvården genom Ida Kåhlin, arbetsterapeuternas förbundsordförande. Ida Kåhlin är universitetslektor i arbetsterapi vid Linköpings universitet och Sveriges delegat i World Federation of Occupational Therapists. Hon är invald bland de 100 mäktigaste på Dagens Medicins maktlista 2017 och är flitig debattör både i traditionell och social media.

Vi talar om hur det är att vara morgonpigg på crosstrainern, om arbetsterapeutiska strategier för minskad psykisk ohälsa. Hon beskriver stora regionala skillnader på tillgång till arbetsterapi där många vårdcentraler inte har arbetsterapeuter anställda. Ida talar om att våga tänka nytt och behovet av hård- och mjukvara för fler vårdyrken inte minst för de som jobbar kommunalt, om digitaliseringens möjligheter och utmaningar för sjukvården, värdebaserad vård och ja mkt annat så klart.

Samtalet med Ida Kåhlin ger mig en hel del tankar och idéer, och kanske får du en del att tänka på så dela gärna med dig om vad du tycker och tänker på arbetsplatsen, vänner och kollegor eller varför inte på Dagens Medicin, på FacebookTwitter eller LinkedIn där du finner många likasinnade och kan ta dialogen vidare!

I förra samtalet med STRAMAs-ordförande Stephan Stenmark talade vi om antibiotikaresistensutveckling och lösningar på hotet, om vikten av fler antibiotikaronder på sjukhusen, vilket många av er lyssnare återkopplat fina tankar och idéer på. Stort tack!

I nästa avsnitt talar jag med Anders Lönnberg, en av sjukvårdens mäktigaste personer och ordförande för regeringens expertråd för Life Science och jag hoppas du vill lyssna på oss.

För det börjar med ett samtal, sedan är det upp till dig och mig.

Klicka på play ovan så skickas du till Dagens Medicin där du kan lyssna på samtalet.

#svmed #ledare #pinksocks