18: Hans Winberg – Ekonomi för förbättring

Hans Winberg Tack alla lyssnare för enormt positiv återkoppling på förra samtalet med Barbro Fridén. Några tyckte det var det bästa samtalet hitintills och flera uppskattade särskilt hennes ledarskapsråd för nya chefer i sjukvården och konkreta exempel från hennes erfarenhet av att leda systematiskt förbättringsarbete i sjukvården. I avsnitt 18 talar jag med forskaren & […]

juni 8, 2017 57 min
Ledare, Generalsekreterare, forskare

Hans Winberg

Hans Winberg i Vårdmaktpodden 18
Hans Winberg i Vårdmaktpodden 18

Tack alla lyssnare för enormt positiv återkoppling på förra samtalet med Barbro Fridén. Några tyckte det var det bästa samtalet hitintills och flera uppskattade särskilt hennes ledarskapsråd för nya chefer i sjukvården och konkreta exempel från hennes erfarenhet av att leda systematiskt förbättringsarbete i sjukvården.

I avsnitt 18 talar jag med forskaren & generalsekreteraren för stiftelsen Leading Healthcare, Hans Winberg. Hans har tidigare forskat på investeringar i IT och ansvarade under flera år för Master of Business & Administration utbildningen på Handelshögskolan i Stockholm och har arbetat som styrelseledamot i Karolinska Universitetssjukhuset under 8 år.

I avsnittet talar vi om hur risgrynsgröt kan framkalla sjukhusminnen, om kunskapstörst & studietiden på Handelshögskolan, om pappaledighet & ekonomiseringen av New Public Management, om digitaliseringens disruptiva roll i sjukvården & gordiska knutar, om rapporten Ekonomi för förbättring, ja och mkt annat så klart.

Som vanligt alltid intressant och lärorikt att prata med Hans Winberg och jag hoppas att ni lyssnare också lär er ngt nytt så skriv gärna en rad på Vårdmaktpoddens sida på Facebook Twitter eller LinkedIn där du finner många likasinnade och kan ta dialogen vidare!

Lyssna på episoden via play ovan så länkas du till Dagens Medicin där avsnittet finns.

I nästa avsnitt talar jag med en av den nya generationens läkare Madeleine Liljegren och jag hoppas ni vill lyssna på oss då.

För det börjar med ett samtal, sedan är det upp till dig och mig..

#NPM #vardpol #svmed #ledare #pinksocks