02: Göran Stiernstedt – Effektiv cura

Göran Stiernstedt I avsnitt 2 träffar jag Göran Stiernstedt, en av sjukvårdens mest tongivande personer som först jobbade 20 år som kliniskt verksam infektionsläkare och borreliaforskare, för att därefter i mer än 20 år verka som chef och direktör, bl.a. på Danderyds sjukhus, Karolinska sjukhuset, Akademiska sjukhuset i Uppsala, Stockholms läns landsting och på arbetsgivarorganisationen […]

november 29, 2016 57 min
Ledare, Läkare, Forskare, Patient

Göran Stiernstedt

Göran Stiernstedt, Regeringens utredare och fd SKL-chef och sjukvårdsdirektör i Vårdmaktpodden
Göran Stiernstedt, Regeringens utredare och fd SKL-chef och sjukvårdsdirektör i Vårdmaktpodden

I avsnitt 2 träffar jag Göran Stiernstedt, en av sjukvårdens mest tongivande personer som först jobbade 20 år som kliniskt verksam infektionsläkare och borreliaforskare, för att därefter i mer än 20 år verka som chef och direktör, bl.a. på Danderyds sjukhus, Karolinska sjukhuset, Akademiska sjukhuset i Uppsala, Stockholms läns landsting och på arbetsgivarorganisationen Sveriges kommuner och landsting. Sedan 2014 har han varit regeringens samordnare till utredningen Effektiv vård som belyser utmaningar och föreslår flertalet lösningar för sjukvård och omsorg.

Idag pratar vi om att fokusera mindre på organisationer, mer på individer och mer på att vara pappaledig. Om hur upplevelsen att vara patient som läkare öppnar upp ens ögon för icke patientcentrerad kultur. Vi talar även om hur det är att vara direktör nära politiken, och om utredningen Effektiv vård som påvisar att sjukvården inte har någon total resursbrist utan att vi har en snedfördelad finansiering av sjukvård med en underfinansierad primärvård. Därför talar vi om betydelsen av att investera i teknik och primärvård.

Du hittar utredningen Effektiv vård här: http://www.sou.gov.se/wp-content/uploads/2016/01/SOU-2016_2_Hela4.pdf

Jag hoppas du finner samtalet intressant med Göran Stiernstedt och att du får tankar och idéer som du vill dela med dig på www.facebook.se/vardmaktpodden.

Lyssna på episoden via play ovan så länkas du till Dagens Medicin där avsnittet finns.

Det börjar med ett samtal. Sedan är det upp till dig och mig.

#regeringen#svmed #svpol #vardpol #eHälsa #effektivvard #patientensperspektiv #ledare #politik #pappaledig #valuebasedhealthcare #värdebaseradvård #digitalisering