20: Göran Hägglund – Socialminister previus insikter och råd

Göran Hägglund Varmt välkommen till säsongsavslutningen av Vårdmaktpodden som tar sommarlov efter 20 intressanta samtal med några av vårdens mest inflytelserika personer. Jag har personligen nått många nya insikter och perspektiv om sjukvården genom att träffa och samtala med gästerna och hoppas att ni som lyssnar också fått nya perspektiv. Sjukvård är en oerhört komplex […]

juli 4, 2017 58 min
Ledare, Politiker, Rådgivare

Göran Hägglund

Varmt välkommen till säsongsavslutningen av Vårdmaktpodden som tar sommarlov efter 20 intressanta samtal med några av vårdens mest inflytelserika personer. Jag har personligen nått många nya insikter och perspektiv om sjukvården genom att träffa och samtala med gästerna och hoppas att ni som lyssnar också fått nya perspektiv. Sjukvård är en oerhört komplex verksamhet som tarvar många perspektiv för förståelse och det finns en diger lista kvar på gäster som kommer att dyka upp i Vårdmaktpodden framgent. I höst kommer Vårdmaktpodden dessutom nå ut än mer genom ett spännande mediasamarbete där vi kommer att synas och höras mer än någonsin.

Stort innerligt tack för alla positiva kommentarer under säsongen för utan er lyssnare, ingen Vårdmaktpodden!

I säsongens tjugonde avsnitt talar jag med Göran Hägglund, fd partiledare för Kristdemokraterna som under åtta år varit Sveriges socialminister som besitter en unik insikt i och kännedom om svensk sjukvård, idag är Göran Hägglund sjukvårdsaktiv som styrelseledamot och rådgivare åt flera sjukvårdskoncerner och start-ups.

Idag talar vi om att som barn uppleva en svårt sjuk bror, om tips inför Almedalsveckan, om att förstatliga sjukvårdsstyrningen i Sverige, om bemanningsutmaningarna i vården, om politiskt ledarskap, ja och mkt annat så klart..

Det var oerhört intressant att få lyssna till och samtala med Göran Hägglund som sitter på djupa insikter om att leda sjukvård som politisk ledare och minister och jag hoppas att du också fick nya insikter så skriv gärna en rad på Vårdmaktpoddens sida på Facebook Twitter eller LinkedIn där du finner många likasinnade och kan ta dialogen vidare!

Lyssna på episoden via play ovan så länkas du till Dagens Medicin där avsnittet finns.

Vårdmaktpodden tar nu ett sommaruppehåll men återkommer i höst med flera intressanta samtal för att initiera, sprida och accelerera goda idéer i sjukvården och jag hoppas att du fortsätter att lyssna på oss. För det börjar med ett samtal, sedan är det upp till dig och mig..

#eHälsa #vardpol #svmed #ledare #pinksocks