25: Emma Spak – Samordnare nära vård

Emma Spak Emma Spak, Samordnare för nära vård på Sveriges Kommuner och Landsting och tidigare ordförande för Sveriges Yngre Läkarförening. gästar Vårdmaktpodden i avsnitt 25. Emma är disputerad ST-läkare i allmänmedicin och en flitigt engagerad föreläsare och debattör med många järn i elden. Vi samtalar om hur det är att vara läkare och anhörig när […]

november 23, 2017 59 MIN
Ledare, Läkare, Fackförbund, Anhörig

Emma Spak

Emma Spak och Tobias Perdahl i Vårdmaktpodden 25

Emma Spak, Samordnare för nära vård på Sveriges Kommuner och Landsting och tidigare ordförande för Sveriges Yngre Läkarförening. gästar Vårdmaktpodden i avsnitt 25. Emma är disputerad ST-läkare i allmänmedicin och en flitigt engagerad föreläsare och debattör med många järn i elden.

Vi samtalar om hur det är att vara läkare och anhörig när ens partner plötsligt blir allvarligt sjuk och om att köpa ett litet hus och sedan städa sällan för att få livet att gå ihop när man håller många bollar i luften. Emma talar om en kultur i sjukvården där vi ofta missuppfattar varandra och socialiseras in i ett vårdyrke och om vikten av ett gott medarbetarskap och ledarskap. Emma berättar om hur hon blivit inspirerad av ST-läkare på Gotland som startat en akademisk vårdcentral och om att vi måste skydda rebellerna som vågar och har modet att driva förändring. Vi talar om hur framtidens primärvård kommer att se ut och om digitaliseringens möjligheter men även utmaningar och mycket annat så klart.

Jag hoppas att du liksom jag finner samtalet med Emma Spak berörande och inspirerande så dela gärna med dig om vad du tycker på Dagens Medicin, på FacebookTwitter eller LinkedIn, eller varför inte med dina arbetskollegor, chefer och patienter.

Förra samtalet med Anders Lönnberg var det flera av er lyssnare som tyckte var ett av de bästa samtalen i podden hitintills vilket är otroligt roligt att höra! Jag är oerhört tacksam för all återkoppling, positiv så väl som konstruktiv!

Stort tack till er alla lyssnare!

I nästa avsnitt talar jag med Christian Unge, disputerad överläkare i internmedicin, framgångsrik författare och delgrundare av Ronden Podcast och jag hoppas du vill lyssna på oss. För det börjar med ett samtal, sedan är det upp till dig och mig..

#ledare #pinksocks