08: Daniel Forslund – Innovationslandstingsråd Magnum

Daniel Forslund Tack alla lyssnare för återkoppling och delningar i social media! Stort tack till Johannes Perdahl ljudproducent och nybliven läkarkollega. Grattis bror! Utan dig, ingen podd! I avsnitt 8 träffar jag Daniel Forslund som är innovationslandstingsråd i Stockholms Läns Landsting med politisk tillhörighet i Liberalerna och med en gedigen och framgångsrik tjänstemannakarriär bakom sig […]

januari 14, 2017 58 min
Politiker, Ledare, Digitalisering

Daniel Forslund

Daniel Forslund innovationslandstingsråd , Stockholms läns landsting i Vårdmaktpodden
Daniel Forslund innovationslandstingsråd , Stockholms läns landsting i Vårdmaktpodden

Tack alla lyssnare för återkoppling och delningar i social media! Stort tack till Johannes Perdahl ljudproducent och nybliven läkarkollega. Grattis bror! Utan dig, ingen podd!

I avsnitt 8 träffar jag Daniel Forslund som är innovationslandstingsråd i Stockholms Läns Landsting med politisk tillhörighet i Liberalerna och med en gedigen och framgångsrik tjänstemannakarriär bakom sig i vårdmaktkorridorerna på Socialdepartementet men även som chefsstrateg på Vinnova, Sveriges innovationsmyndighet. Daniel tilldelades eHealth Leadership Award 2016. Idag talar vi om att vara tekniknörd och om att vara barn med en sjuk förälder, och hur det präglar en. Vi talar om digitala vårdmöten och Daniel illustrerar hur landstingens maktstrukturer är organiserade. Daniel beskriver hur just digitala lösningar kan råda bot på sjuksköterske- och vårdplatsbrist.

Vi talar om politik mellan partier och om ensamheten i att våga berömma motståndarsidan. Vi talar om upphandlingen av Nya Karolinska och om vad som kunde gjorts annorlunda samt om 3R-upphandlingen av nya journalhanteringssystem där region Skåne och Västra Götalandregionen hoppat av upphandlingen.

Daniel ger sin positiva bild på värdebaserad vård som strategi och modell för att sätta patientens perspektiv i centrum och om kritik som framförs mot modellen från bl.a. Läkarförbundet. Dock håller det honom vaken om natten ibland och han känner allvaret i de stora förändringar som genomförs nu i Stockholms läns landsting.

Jag hoppas du finner samtalet med Daniel Forslund intressant och att du får tankar och idéer som du vill dela med dig på www.facebook.se/vardmaktpodden.

Lyssna på episoden via play ovan så länkas du till Dagens Medicin där avsnittet finns.

Dela gärna med dig av dem på Vårdmaktpoddens Facebooksida, på Twitter eller LinkedIn.

I nästa avsnitt träffar jag Sineva Ribeiro, Vårdförbundets ordförande och jag hoppas du vill lyssna på oss!

Det börjar med ett samtal, sen är det upp till dig och mig..

#eHälsa #sthlmpol #digitalisering #liberal #sll #NKS #VBHC #värdebaseradvård #svmed #pinksockstribe #pinksocks #ledare #svpol #läkare #mindoktor #krycare #vårdmaktpodden