26: Christian Unge – Informell ledare, #metoo & akutsjukvård

Christian Unge   Christian Unge, disputerad överläkare i internmedicin på Karolinska Universitetssjukhuet Huddinge, framgångsrik författare och delgrundare av Ronden Podcast gäster Vårdmaktpodden i avsnitt 26. Han har under några år jobbat för läkare utan gränser i Afrika och forskar  nu på omhändertagande av sepsis, i folkmun blodförgiftning, i akutsjukvården. Vi talar om Hans Rosling som […]

december 7, 2017 58 min
Ledare, Läkare, Forskare, Författare

Christian Unge

 

Christian Unge & Tobias Perdahl i Vårdmaktpodden 26
Christian Unge & Tobias Perdahl i Vårdmaktpodden 26

Christian Unge, disputerad överläkare i internmedicin på Karolinska Universitetssjukhuet Huddinge, framgångsrik författare och delgrundare av Ronden Podcast gäster Vårdmaktpodden i avsnitt 26. Han har under några år jobbat för läkare utan gränser i Afrika och forskar  nu på omhändertagande av sepsis, i folkmun blodförgiftning, i akutsjukvården.

Vi talar om Hans Rosling som förebild och ledare för både Christian och mig, om att först och främst vara pappa men informell ledare på jobbet och hur det kan vara svårt som formell chef, men med begränsat inflytande bland vårdpersonal. Vi samtalar om #metoo och om män som tar för sig i vården och hur vi män måste se vårt ansvar och agera därefter. Christian berättar om hurdet är att jobba med bristande omodern teknik i akutsjukvården och om hur man kan rädda patienter drabbade av sepsis ja, och mycket annat så klart.

Jag hoppas att du liksom jag finner samtalet med Christian Unge inspirerande och berörande så dela gärna med dig om vad du tycker på Dagens Medicin, på FacebookTwitter eller LinkedIn, eller varför inte med dina arbetskollegor, chefer och patienter.

Nu tar Vårdmaktpodden ett Julupphåll men återkommer i början på nästa år. Gästlistan är späckad av intressanta personer och vi hoppas du vill fortsätta lyssna på oss! Det är tack vare er som lyssnar som gör att vi kan göra Vårdmaktpodden och vi är så tacksamma för alla fina återkopplingar, all konstruktiv kritik och lyckönskningar under året! God Jul och Gott Nytt år till er alla!

#ledare #pinksocks