17: Barbro Fridén – Mellanösterns Regina sjukvård

Barbro Fridén Tack alla lyssnare för många fina ord om förra samtalet med Måns Rosén. Det är flera som hört av sig och återkopplat att man uppskattade att få höra om kvalitetsregister som guldgruvor och om hur träning ger färdighet. Vikten av att centralisera patientvolymer både regionalt och nationellt för att rädda liv kan inte […]

maj 24, 2017 59 min
Ledare, Läkare, Forskare

Barbro Fridén

Barbro Fridén i Vårdmaktpodden 17
Barbro Fridén i Vårdmaktpodden 17

Tack alla lyssnare för många fina ord om förra samtalet med Måns Rosén. Det är flera som hört av sig och återkopplat att man uppskattade att få höra om kvalitetsregister som guldgruvor och om hur träning ger färdighet. Vikten av att centralisera patientvolymer både regionalt och nationellt för att rädda liv kan inte nog betonas.

I dagens avsnitt 17 talar jag med en av vårdsveriges mest inflytelserika läkare och ledare, Barbro Fridén som idag är VD för sjukhusgruppen Sheik Kahlifa Medical Center, i Förenta Arabemiraten på uppdrag av den svenska sjukvårdskoncernen Global Health Partner (GHP), Barbro är en forskande gynekolog som bl.a. startade  upp Fertilitetscentrum i Stockholm och har varit både sjukhusdirektör för Sveriges största sjukhus: Sahlgrenska Universitetssjukhuset men även för Astrid Lindgrens Barnsjukhus på Karolinska Universitetssjukhuset.

Idag talar vi om hur det var att bo på sjukhus som sjukt barn utan föräldrar under långa perioder på 60-talet, om att som gynekolog få vara med om när ofrivilligt barnlösa får barn, om att se och bli sedd som chef, om hur värdebaserad vård förbättrar Sahlgrenska Universitetssjukhuset & om att jobba som chef över sjukvårdsorganisationer i ett arabiskt kungadöme, ja och mkt annat så klart.

Jag uppskattade verkligen samtalet med kloka Barbro Fridén och jag hoppas att ni lyssnare också går igång på nya insikter så skriv då gärna en rad på Vårdmaktpoddens sida på Facebook Twitter eller LinkedIn där du finner många likasinnade och kan ta dialogen vidare!

Lyssna på episoden via play ovan så länkas du till Dagens Medicin där avsnittet finns.

I nästa avsnitt talar jag med Hans Winberg, generalsekreterare för stiftelsen Leading Healthcare om ersättningsmodeller i, och digitalisering av, sjukvård & omsorg och jag hoppas ni vill lyssnar på oss!

För det börjar med ett samtal, sedan är det upp till dig och mig..

#eHälsa #vardpol #svmed #ledare #pinksocks