15: Åsa Steinsaphir – Patienterfarenhet som kompetens

Åsa Steinsaphir Underbart att få så många positiva återkopplingar på förra avsnittet med Peter Graf. Tänk så många fler vårdplatser som skulle frigöras över hela Sverige om fler följde TioHundras exempel på att sudda ut gränserna för vård mellan landsting och kommun. I avsnitt 15 träffar jag Åsa Steinsaphir, brukarinflytandesamordnare (BISAM) på Norra Stockholms psykiatri. […]

april 24, 2017 59 min
Eldsjäl, Ledare, Patient

Åsa Steinsaphir

Åsa Steinsaphir, brukarinflytandesamordnare på Norra Stockholms psykiatri, i Vårdmaktpodden 15
Åsa Steinsaphir, brukarinflytandesamordnare på Norra Stockholms psykiatri, i Vårdmaktpodden 15

Underbart att få så många positiva återkopplingar på förra avsnittet med Peter Graf. Tänk så många fler vårdplatser som skulle frigöras över hela Sverige om fler följde TioHundras exempel på att sudda ut gränserna för vård mellan landsting och kommun.

I avsnitt 15 träffar jag Åsa Steinsaphir, brukarinflytandesamordnare (BISAM) på Norra Stockholms psykiatri. Åsa är egenerfaren socionom och uppskattad föreläsare med över 8 års erfarenhet av psykiatrisk tvångsvård med ett patos för att göra patients röst hörd i en sjukvårdskultur där patienten sitter bak i bilen medan sjukvården bara kör.

Idag talar vi om schack eller yatzi har bäst evidens för tillfriskning, om att värdera egenerfarenhet av tvångsvård som kompetens, om farhågor & konsekvenser av när medarbetare är öppet erfarna, om patienter som får lägga in sig själva och om hur billig teknik kan ge stora förbättringar i psykiatrin, ja och mkt annat så klart.

Jag fick många goda insikter av samtalet med Åsa Steincaphir och du kanske också nu har flera på lut, så skriv gärna en rad på Vårdmaktpoddens sida Facebook Twitter eller LinkedIn där du finner tusentals likasinnade.

Lyssna på episoden via play ovan så länkas du till Dagens Medicin där avsnittet finns.

För det börjar med ett samtal, sedan är det upp till dig och mig..

#eHälsa #vardpol #svmed #ledare #patientmakt