33: Anna Nergårdh – God och nära cura

Idag talar jag med Anna Nergårdh som är kardiolog, internmedicinare, tidigare verksamhetschef och chefsläkare på Södersjukhuset samt på Stockholms läns landsting där hon även var biträdande sjukvårdsdirektör. Numera är hon regeringens utredare för god och nära vård. Hoppas ni som lyssnar mår bra denna varma sommar och tack för fina ord om förra samtalet med […]

augusti 16, 2018 59 MIN
Läkare, Ledare, Utredare
Anna Nergårdh & Tobias Perdahl i Vårdmaktpodden 33
Anna Nergårdh & Tobias Perdahl i Vårdmaktpodden 33

Idag talar jag med Anna Nergårdh som är kardiolog, internmedicinare, tidigare verksamhetschef och chefsläkare på Södersjukhuset samt på Stockholms läns landsting där hon även var biträdande sjukvårdsdirektör. Numera är hon regeringens utredare för god och nära vård.

Hoppas ni som lyssnar mår bra denna varma sommar och tack för fina ord om förra samtalet med Patrik Sundström på SKL. Extra roligt att höra flera av er fick nya insikter, ofta av juridisk, medikolegal karaktär. Precis som jag själv fick.

Vi talar idag med Anna Nergårdh om minnet av att hämta pappa på Astrid Lindgrens barnsjukhus, om vanan att jobba mycket och att hela tiden värdera hur man mår, personcentrerat synsätt, behovet av strukturförändringar och om nationellt utformat uppdrag för primärvården och mycket annat så klart.

Jag hoppas du liksom jag finner samtalet med Anna Nergårdh givande och tankeväckande, så dela gärna med dig om vad du tycker och tänker på Dagens Medicin, på FacebookTwitter eller LinkedIn, eller varför inte med dina arbetskollegor, chefer och patienter.

Vårdmaktpodden tar nu en liten sensommarpaus och kommer åter i höst och jag hoppas du vill lyssna på oss då, för det börjar med ett samtal, sedan är det upp till dig och mig…

#ledare #pinksocks