12: Anders Ekholm – Orakel från Institutet för Framtidsstudier

Anders Ekholm Anders Ekholm, Vice VD för Institutet för Framtidsstudier talar om resan från nationalekonomistudent till att bli analyschef för fyra ministrar och en av vårdvärldens mest uppskattade föreläsare. Vi talar om den stundande perfekta krisen i vården som drivs av demografiska utmaningar som börjar att utmana avsatta resurser redan inom några år. Krisen som […]

mars 14, 2017 59 min
Ledare, Digitalisering, Patient

Anders Ekholm

Anders Ekholm Vårdmaktpodden 12
Anders Ekholm Vårdmaktpodden 12

Anders Ekholm, Vice VD för Institutet för Framtidsstudier talar om resan från nationalekonomistudent till att bli analyschef för fyra ministrar och en av vårdvärldens mest uppskattade föreläsare.

Vi talar om den stundande perfekta krisen i vården som drivs av demografiska utmaningar som börjar att utmana avsatta resurser redan inom några år. Krisen som inleds på allvar om 3-4 år utgörs av reducerat skatteunderlag, åldrande befolkning, barnafödande nittiotalister och bristande tillgång på vårdpersonal.

Anders beskriver om när privat driven sjukvård fungerar väl respektive har utmaningar. Vi talar om debatten om vårdplatsbrist som är viktig för interna processer i sjukvården men inte ändamålsenlig för allmän debatt då det inte svarar på huruvida god hälsa uppnås. Diskussionen borde istället handla om kvalitet och kostnader i vården.

Anders Ekholm berättar om rapporten “Bortom IT” och jag hoppas att du finner samtalet intressant och inspirerande och vill dela med dig av dina tankar och idéer på FacebookTwitter eller LinkedIn .

Lyssna på episoden via play ovan så länkas du till Dagens Medicin där avsnittet finns.

I nästa avsnitt träffar jag Märit Halmin, disputerad narkosläkare, podcastvärd för Ronden och eldsjälen bakom Läkaruppropet och jag hoppas du vill lyssna på oss!

Det börjar med ett samtal. Sedan är det upp till dig och mig..

#bortomit #eHälsa #pinksockstribe #vardpol