24: Anders Lönnberg – Regeringens life science-samordnare

Anders Lönnberg Anders Lönnberg, en av hälso- och sjukvårdens mest inflytelserika personer som ofta toppar maktlistorna gästar Vårdmaktpodden i avsnitt 24. Anders Lönnberg är civilekonom och socialdemokratisk sjukvårdspolitiker som axlat flera betydelsefulla positioner både i den offentliga och privata sektorn bl.a. som  departementsråd på Socialdepartementet, ordförande för Storstockholms diabetesförening, vice VD för Novartis & förbundsdirektör […]

november 9, 2017 59 MIN
Ledare, Politiker, Patient

Anders Lönnberg

Anders Lönnberg & Tobias Perdahl Vårdmaktpodden 24. Foto: Pax Engström Nyström
Anders Lönnberg & Tobias Perdahl Vårdmaktpodden 24. Foto: Pax Engström Nyström

Anders Lönnberg, en av hälso- och sjukvårdens mest inflytelserika personer som ofta toppar maktlistorna gästar Vårdmaktpodden i avsnitt 24. Anders Lönnberg är civilekonom och socialdemokratisk sjukvårdspolitiker som axlat flera betydelsefulla positioner både i den offentliga och privata sektorn bl.a. som  departementsråd på Socialdepartementet, ordförande för Storstockholms diabetesförening, vice VD för Novartis & förbundsdirektör på SACO. Idag är Anders Lönnberg socialdemokratiskt riksdagsledamot & ordförande för regeringens Life Science råd.

Vi samtalar om huruvida kunskapsmonopolet tappar mark i sjukvården, om hur det var växa upp med en mamma med sjuksköterskekompetens. Anders ifrågasätter om det finns 21 olika biologiska sanningar givet 21 kloka listor, att det tar 17 år innan evidens att nå ut till 80% av sjukvården och hur vården påverkas av digitalisering, fler jämförelser av utfallsmått och regionsammanslagningar och om mycket annat så klart.

Jag hoppas att ni liksom jag finner samtalet med Anders Lönnberg tankegivande så dela gärna med er av vad ni tycker och tänker på Dagens Medicin, på FacebookTwitter eller LinkedIn där du finner många likasinnade och kan ta dialogen vidare!

I förra samtalet med Ida Kåhlin, förbundsordförande för Sveriges arbetsterapeuter, talade vi om arbetsterapeutiska perspektiv på utmaningarna med regionala skillnader på access till arbetsterapi och bristen på teamarbete i vården, men också hur vi kan bli bättre på att jobba i team, över vårdprofessionsgränser.

Tack för alla fina ord om samtalet i social media!

I nästa avsnitt talar jag med Emma Spak, samordnare för nära vård på SKL och tid Ordf för Sveriges Yngre Läkares förening och jag hoppas att ni vill lyssna på oss.

För det börjar med ett samtal. Sedan är det upp till dig och mig..

#ledare #svmed #pinksocks