16: Måns Rosén – Experternas expertis om högspecialiserad vård

Måns Rosén Jag blev verkligen berörd i förra samtalet med egenerfarna och kloka Åsa Steinsaphir på Norra Stockholms psykiatri av hennes resa som patient men också hennes goda förslag på hur man enkelt kan få patienters röst hörda genom patientforum på avdelningar och kliniker. Lyssna gärna på det! I avsnitt 16 träffar jag sjuk- och […]

maj 10, 2017 59 min
Ledare, Forskare, Utredare

Måns Rosén

Jag blev verkligen berörd i förra samtalet med egenerfarna och kloka Åsa Steinsaphir på Norra Stockholms psykiatri av hennes resa som patient men också hennes goda förslag på hur man enkelt kan få patienters röst hörda genom patientforum på avdelningar och kliniker. Lyssna gärna på det!

I avsnitt 16 träffar jag sjuk- och hälsovårdens stora expertprofil Måns Rosén, adjungerad professor i medicinsk metodutvärdering vid institutionen för Medical management på Karolinska Institutet och f.d. mångårig direktör för SBU, Statens Beredning för medicinsk och social utvärdering. Måns Rosén är även regeringens särskilde utredare av kvalitetsregister och för högspecialiserad vård med potential att rädda 500 liv per år.

I avsnittet talar vi om att ställa rätt frågor som experternas expert, om att vara pappaledig även som direktör, om kvalitetsregister som guldgruva & om att centralisera högspecialiserad vård, om att efterfråga hur många ingrepp kirurgen gjort för din egen operation, om lokalt självstyre i politiken .

Måns Rosén är en stor kunskapskälla att slå sig ner vid och jag hoppas att du också lär dig något av samtalet, så skriv då gärna en rad på Vårdmaktpoddens sida på Facebook Twitter eller LinkedIn där du finner många likasinnade och kan ta dialogen vidare!

Lyssna på episoden via play ovan så länkas du till Dagens Medicin där avsnittet finns.

För det börjar med ett samtal, sedan är det upp till dig och mig..

#eHälsa #vardpol #svmed #ledare #högspecialiseradvård